Het redactiegroepje Mexico ontdekt de Zuiderse smaken van de Mexicaanse keuken.

Hoe zou jij als restaurantuitbater reageren wanneer 8 vrolijke meiden je restaurant binnenwandelen? Juist, baas van ‘Los Bandidos’ zag het ook graag gebeuren… Nog niet helemaal binnen of de enige jongen van het gezelschap werd geprezen als de grootste gelukzak van de avond…

Rond 20u zaten we met ons allen aan een lange tafel. Echt druk was het er niet, reserveren was eigenlijk niet nodig geweest. Met de typische felle kleuren groen,geel, rode en sombrero’s tegen de muur hangend, was het wel overduidelijk dat we in een Mexicaans restaurant zaten. Persoonlijk vond ik het iets te modern om authentiek te kunnen zijn, en mijn voorgevoel werd bevestigd toen we hoorde dat er geen Mexicanen te bespeuren waren in de keuken, noch achter de bar.

Omdat Mexicanen flinke eters zijn, en dit de porties ook beïnvloedt, hielden wij het bij een hoofdgerecht, een platos fuertos. De meeste onder ons bestelde burrito con pollo met een tomatensausje, verder werd er ook nog de ‘Pescado’, namelijk ‘scampi’s’ uitgetest. Toen de borden geserveerd werden viel er ons allemaal een ding op, de plato fuerto, het hoofdgerecht was niet zo ‘fuerto’ als dat we gewoon zijn van de Mexicaanse keuken. Uit eerdere ervaring wist ik dat de Platos Mexicanos altijd rijkelijk gevuld zijn met lekkernijen. Daarom dat je beter het voorgerecht overslaat als je je hoofdgerecht nog op wil kunnen. Bij Los Bandidos geldt deze regel niet. Voor grote eters is het aangeraden om een voorgerecht te nemen. Natuurlijk mocht het typische Mexicaanse bier ‘Desperados’ niet ontbreken; Tequilla met bier in een kleurrijk en mooi gevormd flesje…
Het nagerecht lieten we aan ons neus voorbij gaan en na een vruchteloos gesprek met de reeds dronken baas besloten we andere oorden op te zoeken om het dessert elders te nuttigen.

(CB 7-04)

Geen opmerkingen: