CHILI CON CARNE

Een typisch, bekend en vooral heel lekker Mexicaans gerecht! Bovendien is het helemaal niet moeilijk te bereiden, een echte aanrader dus.

ingrediënten:

je kan zowel ingeblikte als verse bonen gebruiken. De verse, harde bonen moeten dan wel eerst een nacht geweekt worden. De chili is een beetje lekkerder op deze manier, maar wij gaan nu even voor de gemakkelijke manier! Bonen uit blik dus.

- 1 blik (liter) bruine bonen
- 1 blik (liter) witte bonen
- 1blik (1/2 liter)
-1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje maïs

- 3 uien
- 3 teenjes look

- 1/2 kilo gehakt (rund-varken)
- een beetje water

- 1 el cayennepeper
- 1 el paprika
- 1/2 el komijn
- 1/2 el oregano

- zure room
- gemalen kaas
- stokbrood

bereiding:

Neem een grote pot. Stoof de uien en de knoflook tot ze goudgeel zien. Voeg het gehakt toe. Plet met een vork het gehakt tot kleine stukjes.

Voeg nu alle bonen, tomaten, tomatenpuree en maïs toe. Strooi de kruiden er allemaal in. Voeg een beetje water toe (tot ongeveer 1cm onder de bonenrand).

Laat dit alles 3 kwartier tot 1 uur zacht stoven. Dien op met zure room, gemalen kaas en vers stokbrood.

SMAKELIJK! (JP, 23/02/08)

Geen opmerkingen: